köyden mis kokulu elmalar geldi.bir kısmını yedik bir kısmınıda ben marmelat yapmak için ayırdım.malum doğal olan herşey çok kıymetli artık.1 kilo elmayı soydum(kabukları ıhlamurun içene konulacak atılmayacak)
rendenin ince tarafıyla rendeledim.
ocağa alıp su eklemeden kaynatmaya başladım.kendisi tatlı ekşi olduğundan sadece bir avuç şeker serptim.10,15 dk kısık ateşte kaynatıp tarçın serptim.tarçınla birlikte az daha akaynattım ve altını kapatım ılımaya bıraktım.
kahvaltılarda ve tatlılarda kullanmak üzere buzdolabına kaldırdım.mis gibi kokulu doğal marmelatım oldu.
rendenin ince tarafıyla rendeledim.
ocağa alıp su eklemeden kaynatmaya başladım.kendisi tatlı ekşi olduğundan sadece bir avuç şeker serptim.10,15 dk kısık ateşte kaynatıp tarçın serptim.tarçınla birlikte az daha akaynattım ve altını kapatım ılımaya bıraktım.
kahvaltılarda ve tatlılarda kullanmak üzere buzdolabına kaldırdım.mis gibi kokulu doğal marmelatım oldu.
7 yorum:
ohhh misss
ellerine sağlık
Afiyet olsun canim.
iyi fikir afiyetler olsun
Çok severim ellerine sağlık Serpilcim
Ellerine sağlık canım...
Misss gibi afiyet olsun canim
Kurs fotolari tarifleri takip ediyorum harikasin
Kurs ve sen harikasnz......bu arada ben döndüm,ama hatrlarmsnz bilmem? ��
Yorum Gönder