25 Aralık 2013 Çarşamba

kurs

 yine bir kurs yazısı.bu tarifi bekleyen arkadaşlar var oyüzden patlıcanpane tarifi veriyorum.4kalın kemer patlıcan alacalı soyulur tuz serpilir.biraz bekletilip yıkanır.(tuzlu suda bekmiyoruz.)kurulanır.yağsız ızgara tava yada tost makinesinde hafif pişirilir.
 iki patlıcanın arasına dilimlenmiş hellim peyniri konur.(biz değerlendirmek adına börekten kalan patates püresinide koyduk ama orjinal tarif peynirle)önce una sonra çılpılmış 2 yumurtaya sonrada galetaununa bulanır.
 kızdırılmış sıvıyağda kızartılır.kızartma olmasına rağmen oldukça hafifti.istenirse bu şekilde kızartmadan fırındada pişirilebilir.


 baklava yufkasıyla patatesli börek.
 güzel bir salata.
 pancar salatası ve istanbul pilavı.
 baklavada yaptık sonunda.

 osmanlı mutfağından bir çorba.
içinde nar taneleri,tavuk ve badem var.şimdilik bu kadar.

10 yorum:

Merve Sevim dedi ki...

öğle vakti ağzımızı sulandırdın bak şimdi :)

ayamaya dedi ki...

enfes görünüyorlar, özellkle patlıcan paneler ;)

Mia Wallace dedi ki...

aman allaaahııım bal böcüğü çok acıktım bu postla :)

mehtap dedi ki...

Ellerinize saglik.

Aner dedi ki...

Yine harika bir post :)) balbocugu ne zaman senin postlarina baksam acikiyorum neden acaba :))
Ellerinize saglik :)

SMİLENA dedi ki...

Döktürmüşsünüz yine canım

Kız Kardeş Derya dedi ki...

baklaviiii aman Allah'ım sana geliyorumm..

Heyyfi dedi ki...

Böcüğüm, ne diyebilirim ki artık. Kelimeler bitti bende. Senin şu kurs çıkışlarına bir geliyim diyorum :))
Ellerine sağlık canım...
Sevgiler...

violet dedi ki...

bu yemekler acıktırdı beni doğru mutfağa eliniz sağlık :)

Müge Işıl dedi ki...

Serpilll hadi güncelle ya post istiyoruzzzzz